Waarom is het verstandig om eerst naar de woningfinanciering te kijken om daarna pas huizen te gaan bezichtigen?

Als u op zoek gaat naar een woning die boven uw budget uitkomt dan is het zonde van de tijd die u erin hebt gestopt om nog maar niet te spreken over de teleurstelling die u moet verwerken. Daarom is het verstandig om eerst langs uw hypotheekadviseur te gaan om de maximale hoogte van de hypotheek te bepalen. Met dit gegeven kunt u dan gericht zoeken naar een woning die binnen uw budget valt. Op het internet kunt u vele tools vinden die hypotheek berekeningen maken echter deze geven vaak een zeer globale indicatie van hoeveel u maximaal kunt lenen. Met dit gegeven gaat u waarschijnlijk op zoek naar een woning die achteraf toch boven uw budget blijkt uit te komen. Gaat u eerst langs bij de hypotheekadviseur dan zal deze een hypotheekberekening maken die op uw specifieke situatie is gebaseerd. De hypotheekadviseur zal ook rekening houden met de hypotheekverzekeringen die mede de hoogte van de maximale hypotheek bepalen. Niet iedereen heeft dezelfde woon- en leefwensen. Bent u bereid om bepaalde luxe gewoonten op te geven voor een duurder huis? Of kiest u er juist voor om goedkoper te wonen om meer financiële ruimte te hebben voor kleding, uitgaan en vakantie? De hypotheekadviseur houdt ook rekening met uw specifieke wensen bij het bepalen van de maximale hypotheek. “Wilt u weten hoeveel u kunt lenen? Neem dan contact op met Kos Ta Bon voor het maken van een vrijblijvende afspraak met één van de hypotheekadviseurs. Wij staan voor u klaar! ”

Dit artikel is geplaatst in de nieuwsbrief Tur Kos Ta Bon van April 2017